Butiken

​ En virkad Unicorn mössa. Twilight Sparkle.

Pia ger lite inspiration till en kreativ mössa med ett enhörningshorn mitt på hjässan.,

En virkad Unicorn mössa. Twilight Sparkle.

Jag heter Pia och jobbar på butiken Pimpahemma i Uddevalla.

Jag fick en önskan ifrån min 4-åring som förutom att hon behöver en mössa så ville hon ha en med ett enhörningshorn på. Jag är inte så bra på att följa beskrivningar ( fattar dem inte...skratt...) men jag brukar googla på bilder och försöker hitta liknande som jag vill göra och utifrån inspirationen av bilderna göra det jag vill.

Jag använde Viking garns alpacka storm till  mössan,förutom att  garnet är mjuk och varmt.så tyckte dottern att det inte kliade. Virknål nr 4 som rekommenderas använde jag.

Här hittar du garnet som jag använde.


Börja på toppen, gör en magisk ring ( vet du inte vad det är så finns det många som lär ut på nätet) eller en liten cirkel av kedjor (luftmaskor), i mitt fall blev det kedjor och jag började bygga på med halvstolpar och utökade cirkeln med antalet maskor jag behövde för att den skulle vara platt tills omkretsen blev 50 cm lika med min dotterns huvudomfång. Alltså, virka virka virka tills den mäter önskad omkrets, sen slutar du att öka och bara virkar på de maskor som finns och den börjar forma sig som en skål.

Jag virkade min lång nog att nå pannan och sedan delade jag upp sidorna så det blev ”öronlappar” och fortsatte även en liten bit ner i nacken för extra värme.

När hela mössan hade den storleken och formen jag ville virkade jag en kant runt hela med 2 olika färger efter varandra.

I slutet på öronlapparna fäste jag flätor som jag använde rester av detta garn av och annat som jag tyckte passade färgmässigt.


Öron

Jag virkade dessa på samma sätt som mössan i samma färg som mössan, att jag började med en ring och byggde på men denna gång till en oval form och den fick gärna ”kupa” i kanterna. När den hade önskad storlek avslutade jag den. Insidan hade jag rosa färg till och virkade 7 luftmaskor och byggde långa stolpar tills den blev 1 cm mindre än örat, sydde ihop delarna och virkade den andra likadan, sy fast dessa på mössan.

Horn

Ring av luftmaskor, virka sedan.Halvstolpar och öka när du ser att den är för smal, virka ca 10 cm, fyll den med nåt mjuk och stabilt, den måste hålla formen. Virka eller sy igen den och sy fast den på mössan.

Håret på manen använde jag pälsgarn av olika varianter av. Klipp 15-20 cm bitar och trä igenom och gör en dubbelknut.

Klar!

xoxo Pia